Direktlänk till inlägg 16 oktober 2017

Skaffa Sveriges snyggaste bostad

Av Anda Mihu - 16 oktober 2017 12:30

Att renovera bostaden kan vara riktigt kul och för många är det lite av ett fritidsintresse. Interiörintresserade individer lägger snabbt märke till nya trender och är ständigt på jakt efter snyggare inredningsdetaljer.

Om du också är intresserad av att pimpa din lägenhet finns det alltid massvis av trender att välja och vraka mellan. Oavsett om du är ute efter en konservativ renovering eller vill göra om lyan till en konsthall så finns det en lösning som passar.

 

Vi har samlat ihop några av de hetaste och mest kreativa lösningarna när du är ute efter att skaffa Sveriges snyggaste bostad. Häng med och inspireras av de senaste trenderna som har tagit landet med storm.

Lantlig känsla inne i city

Kontraster har alltid varit heta i inredningsvärlden. Ett helvitt rum med helvita möbler passar bäst på sjukhus och gör ingen glad. Det är ju accenterna som verkligen lyfter fram rummet.

En av de senaste trenderna som har lagt fokus på just kontraster är shabby chic och andra rustika inredningsstilar. Tanken med dessa är att du ska få en lantlig och drömlik känsla i din bostad även om du bor mitt i storstadens sus och dus.

Byt ut tråkig plast mot naturmaterial

Ett enkelt sätt att snabbt få till precis rätt rurala känsla är genom att renovera bostaden med naturmaterial. Ta bort dina gamla plastmattor i köket och lägg istället in ljusa och lantliga parkettgolv gjord av till exempel björk, lönn och ask.

Du kan också byta ut dina tråkiga fönster mot mer lantliga varianter. Ta en titt på exempelvis flaggfönster eller slottsfönster om du vill öka mysfaktorn rejält. Extra fint blir det med levande växter på fönsterkarmen eftersom de för tankarna till skog och mark.

Texturerade paneler på väggarna är också ett alternativ om du vill göra din bostad mer levande. Istället för att satsa på gamla traditionella fondtapeter kan du sätta upp äkta trä eller stenplattor som bjuder in naturen i ditt hem. Extra snyggt blir det i hallen så att dina gäster direkt får sig en positiv överraskning när de besöker dig.

Gör intryck med samtida konst

Om du snarare är ute efter en intensiv och stark känsla kan det vara värt att inreda med abstrakta konstverk och gälla färger. Konsten gör din bostad mer intressant eftersom den lockar till analys och diskussion.

Häng gärna upp färgstarka och samtida konstverk på väggarna och kombinera gärna små och enorma tavlor för att öka kontrasten. Du får också till en mer tredimensionell och intressant känsla om du inreder med byster och statyetter i mer dämpade färger och material som brons och marmor.

Låt inte konsten stanna på väggarna – du kan förstärka den kreativa känslan ytterligare genom att inreda med snygga, konstinspirerade accessoarer. Måla gärna själv kuddöverdrag till soffan i abstrakta och färgstarka former för en lite råare känsla.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anda Mihu - 28 juni 2018 16:12

En av de nyaste trenderna inom skönhet är att satsa på mer naturlig skönhet. Om du gärna vill hänga med i svängarna finns det en massa olika saker som du kan göra för att uppnå naturlig skönhet och lägga de onaturliga skönhetsprodukterna på hyllan. I...

Av Anda Mihu - 19 januari 2018 10:45

Vi är många som är intresserade av yoga och mindfulness. Dessa österländska koncept har tagit hela västvärlden med storm och det har blivit allt populärare att vara yogi. Detta syns inte minst på alla yogakurser som hålls på Sveriges gym och tränings...

Av Anda Mihu - 23 januari 2017 13:24

Ett hus ger skydd, men ett hem är där du vädrar alla livets små stormar — och frossar i solskenet. Här är några av våra favorit saker som förvandlar ett tält till en fristad. 1. Människor – och andra varelser – du delar det med  d...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards