Direktlänk till inlägg 19 januari 2018

Starta din egen yoga- och meditationsstudio

Av Anda Mihu - 19 januari 2018 10:45

Vi är många som är intresserade av yoga och mindfulness. Dessa österländska koncept har tagit hela västvärlden med storm och det har blivit allt populärare att vara yogi. Detta syns inte minst på alla yogakurser som hålls på Sveriges gym och träningslokaler.

Vad som särskiljer yoga från andra träningsformer är fokuset på avslappning och koncentration. Därför passar inte yoga på gym för alla – ofta är dessa yogapass fulltecknade och allt annat än tysta och lugna, vilket till stor del förstör upplevelsen. Det är här du kommer in i bilden.

Att starta en egen yoga- och meditationsstudio är ett sätt att fördjupa sitt yogaintresse samtidigt som man gör samhället en tjänst och tjänar lite extrapengar. Genom att erbjuda en lugn och mysig miljö kan du locka nybörjare som inte riktigt känner sig bekväma på gym, och därmed sprida yogaglädjen bland ännu fler personer.

Om detta är en idé som tilltalar dig är det bara att läsa vidare. Vi ska nu gå igenom hur du kan starta din egen yogastudio och vilka utmaningar som behöver tacklas.

Hitta rätt plats

Du behöver förstås en plats att vara på. Om du bor i ett större hus och kanske har en tom källare att utnyttja är det ett bra alternativ.

I annat fall gäller det att hyra en lokal – om du lägger lite tid på att jämföra priser och lägen kan du hitta den perfekta lokalen för din studio. Det finns smarta sidor på internet där du kan jämföra olika företagslokaler och hitta det mest prisvärda alternativet.

När du letar efter en lämplig lokal ska du tänka på följande saker:

  • Lokalens läge och tillgänglighet
  • Inomhusmiljön
  • Pris och storlek

Yoga handlar ju om att må bra, så det gäller att satsa på en lokal med bra inomhusmiljö. Det innebär till exempel bra luftkvalitet och ventilation, tillgång till dagsljus och bra bullerskydd.

Du kanske vill sätta din egen prägel på din yogastudio. Då gäller att du har möjlighet att exempelvis måla om väggarna eller byta ut någon inredningsdetalj.

Sist men inte minst är förstås storleken viktig. Du behöver ta reda på ungefär hur många människor du vill tillåta under varje yogapass och sedan anpassa storleken efter detta. Tänk på att det krävs ganska mycket utrymme per individ så att ingen får problem att utföra sina positioner eller känner sig instängd.

Gör din studio känd

Om ingen känner till att din yogastudio finns kommer du inte att få några besökare. Därför gäller det att lägga lite tid och energi på olika typer av marknadsföring.

Du behöver inte lägga ut en enda krona på att marknadsföra din studio om du inte vill. Tack vare att de flesta ständigt är uppkopplade kan du få gratis reklam på sociala medier eller genom din personliga blogg.

Be bekanta om hjälp med att sprida bilder och inlägg så ska du se att dina yogaentusiaster snart ramlar in genom dörren.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anda Mihu - 28 juni 2018 16:12

En av de nyaste trenderna inom skönhet är att satsa på mer naturlig skönhet. Om du gärna vill hänga med i svängarna finns det en massa olika saker som du kan göra för att uppnå naturlig skönhet och lägga de onaturliga skönhetsprodukterna på hyllan. I...

Av Anda Mihu - 16 oktober 2017 12:30


Att renovera bostaden kan vara riktigt kul och för många är det lite av ett fritidsintresse. Interiörintresserade individer lägger snabbt märke till nya trender och är ständigt på jakt efter snyggare inredningsdetaljer. Om du också är intresserad a...

Av Anda Mihu - 23 januari 2017 13:24

Ett hus ger skydd, men ett hem är där du vädrar alla livets små stormar — och frossar i solskenet. Här är några av våra favorit saker som förvandlar ett tält till en fristad. 1. Människor – och andra varelser – du delar det med  d...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards